Zneškodnili skládku odpadu

03.08.2013 Lučenec

Na mestskom úrade pracujú terénni sociálni pracovníci a asistenti terénnych sociálnych pracovníkov. Jednou z úloh terénnych sociálnych pracovníkov (TSP) a ich asistentov (AT SP) je okrem pomoci aj motivácia cieľových skupín k sebaaktivizácii a spoluúčasti na riešení svojich problémov.
Obyvatelia Ulice lúčnej - Osada požadovali umiestnenie druhého kontajnera na komunálny odpad. Keďže je našou snahou, aby sa cieľové skupiny spolupodieľali na riešení svojich požiadaviek a problémov, prvoradou úlohou bolo zneškodnenie skládky odpadu v predmetnej lokalite.
Dňa 12. júna 2013 sa na Lúčnej ulici - Osada uskutočnila spoločná aktivita za podpory TSP, ATSP a oddelenia dopravy a životného prostredia Mesta Lučenec.
Hlavným zámerom bolo motivovať obyvateľov k udržiavaniu poriadku a k ochrane životného prostredia vo svojom okolí. Spoločným úsilím rodičov a detí sa upratal priestor za obytnými domami, kde budú následne umiestnené dva kontajnery na komunálny odpad.
Obyvatelia ulice sa zaktivizovali a spoločnými silami prispeli ku krajšiemu životnému prostrediu. Najlepšie by bolo, keby sa podobné akcie nemuseli konať.
Bohužiaľ, čierna skládka na Ulici lúčna - Osada bola len jednou z mnohých na území nášho mesta. Skládky vznikajú a pravidelne sa obnovujú nielen pričinením miestnych obyvateľov, ale v nemalej miere aj vďaka „snaživosti“ mnohých neporiadnych občanov, ktorí sa držia hesla „veľká kopa pýta viac.“
 - JŠ -
Mestské noviny Lučenec
 

Vyberte región